9. listopada 2017.

Donošenje Strategije prilagodbe klimatskim promjenama s akcijskim planom propisano je Zakonom o zaštiti zraka (Narodne novine, broj 130/11, 47/14 i 61/17). Strategija određuje ciljeve i prioritete za provedbu mjera prilagodbe klimatskim promjenama u Republici Hrvatskoj, dok se Akcijskim planom za petogodišnja razdoblja detaljno razrađuju mjere i aktivnosti, vremenski rokovi za provedbu, potrebna sredstva, izvori financiranja te nositelji i sunositelji aktivnosti.

Akcijski plan i Strategija prilagodbe izrađuju se u okviru projekta financiranog iz EU sredstava te je prije izrade konačnog prijedloga predviđeno savjetovanje s nadležnim tijelima i institucijama te sa zainteresiranom javnošću, kako bi se postigla usuglašenost dokumenata sa svim relevantnim dionicima.

Ovo savjetovanje provodi se u svrhu dovršavanja i usuglašavanja dokumenata koji proizlaze kao konačni rezultat projekta. Službeni propisani postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću provest će se prije upućivanja dokumenata na usvajanje u Vladi Republike Hrvatske i Hrvatskom saboru.

Prijedlozi i komentari dostavljaju se pisanim putem na adresu ministarstva: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Radnička 80, Zagreb ili na adresu elektronske pošte: zana.pocuca@mzoe.hr na obrascu za prijedloge i komentare najkasnije do 24. listopada 2017. godine.

Poveznica na objavljene dokumente: http://www.mzoe.hr/hr/klima/strategije-planovi-i-programi.html

2017-10-12T22:19:21+00:00